Je bekijkt nu Waarom GB Studiekeuze meedoet met het ontwikkeladvies

Waarom GB Studiekeuze meedoet met het ontwikkeladvies

  • Bericht auteur:

Hé, beroepskeuze bij een studiekeuzebureau? Ben ik bij jou wel aan het goede adres met het ontwikkeladvies? Die vraag kreeg ik de afgelopen week. Ik leg je hieronder uit waarom je juist bij mij terecht kunt voor het ontwikkeladvies.

Studiekeuze en beroepskeuze zijn allebei groeiprocessen. Mijn visie is dat studiekeuze meer is dan het kiezen van een studie. 

Elk studiekeuzeproces start met de vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Dat is de oriëntatie. Pas als dat beeld helemaal duidelijk is, kun je naar de toekomst kijken, naar een beroep of een functie. Er ontstaan zo twee profielen: het persoonsprofiel en het beroepsprofiel.
Daarna wordt de tijdlijn uitgezet hoe bij deze beroepsuitoefening te komen.
Ik geef als adviseur een advies voor de eerste stap, bijvoorbeeld voor een specifieke opleiding. Voordeel voor de deelnemer is dat deze een onderbouwde keuze maakt.

Een beroepskeuze komt op dezelfde manier tot stand. In de oriëntatie onderzoekt de deelnemer de drie vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Als het beeld duidelijk is, kun je de keuze voor een beroep nader onderzoeken. Bij het beroep analyseert de adviseur de taken en competenties en vaardigheden die bij dit beroep horen. De twee profielen: het persoonsprofiel en het beroepsprofiel worden op elkaar gelegd. Daaruit volgt dan het advies welk beroep het beste aansluit. Dan bekijken we hoe je bij dat beroep uit kan komen: welke opleiding is nodig gebaseerd op persoonlijke omstandigheden.

Ontwikkeladvies van ‘NL leert door’ is een kort traject, gesubsidieerd door de overheid. Het heeft een arbeidsmarktscan als uitgangspunt. In deze arbeidsmarktscan is de oriëntatie met de vragen ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’ de basis.

Dus omdat oriëntatie op jezelf en tests als uitgangspunt worden genomen, doe ik als studie- en beroepskeuzeadviseur graag mee aan dit ontwikkeltraject.

Wil jij ook weten hoe jij je loopbaan verder kunt ontwikkelen? Neem dan contact op!

<a href=”https://www.formdesk.com/gertieboleijstudiekeuzeadvies/form_ontwikkel” target=”_blank”>Vul het online formulier in</a>